Sykurs, kanapeer &bobler hos Stavangerregionen!

Etter uker med hardt arbeid, læring og moro kunne Mental Helse Ungdom Stavangerregionen endelig vise frem de selvlagde antrekkene når de inviterte til fest og moteshow i olje-byen.

 

Over flere uker har Stavangerregionen holdt sykurs for sine medlemmer. Leder i lokallaget, Carina Lund, forteller hvordan ideen dukket opp.
–Vi hadde lyst til å lære noe! Jeg har interesse for søm og har drevet en del med det. Når en gjeng i lokallaget ville lære seg å sy, tenkte vi at vi kunne lage et kurs. Kurset handlet i grunn om mestring og det å se at man kan få til noe helt nytt selv.

Har du holdt kurs som dette tidligere?

– Nei, ikke på denne måten. Jeg har hatt litt om jobbsøking og CV-skriving for medlemmer tidligere, men ikke kurs i den forstand. Men ideen om kurs tente oss virkelig!

Sy-kurset gikk over seks ganger og til sammen omkring 25 timer med Carina som veileder samtidig som hun selv var deltaker.
Hvordan var oppmøtene fra gang til gang?

–Folk dukket opp til hver gang! Jeg tror det handlet om at man hadde satt seg et mål den første dagen på kurset. Det var spesielt å se hvordan usikkerhet hos deltakerne i starten utviklet seg til trygghet mot slutten av kurset. Vi var enige i at det ikke måtte være for avansert i begynnelsen og etter hvert så dukket ideen om å danne en sy-gruppe opp får å øke aktivitetstilbudet i lokallaget. Den ideen tenker vi å forfølge.

Når kurset nærmet seg slutten og flere antrekk var produsert, bestemte deltakerne seg for at de ville lage en skikkelig avslutning på kurset. Stavangerregionen inviterte til et moteshow med kanapeer, bobler i høye glass og catwalk.

– Vi fant ut at vi ville vise frem det vi hadde laget og at å se frem til et moteshow kunne fungere som en gulrot til å bli ferdige med antrekkene våre. Det var ganske stort å se hvordan deltakerne smilte fra øre til øre når de viste frem det de hadde laget, en skikkelig festdag!

I Stavangerregionen skal det være rom for alle og for å kunne finne på det aller meste. Foruten om faste treffsted arrangerer lokallaget flere store og mindre aktiviteter i løpet av året. Variasjon i aktiviteter og det å være synlige mener Carina er suksessoppskriften.

– I forbindelse med moteshowet merket vi fort at det å være aktive og synlige på sosiale medier gjør at vi etter hvert får kontakt med nye medlemmer når de ser at det er engasjement hos oss. Til høsten skal vi prøve å få til et matkurs om hvordan man kan lage sunn og billig mat for alle. Det gleder vi oss til å begynne å planlegge!