KICKS og Mental Helse Ungdom samarbeider om psykisk helse

Stadig flere unge kvinner sliter med dårlig psykisk helse. For mange er det imidlertid fortsatt vanskelig å snakke om det. Derfor har KICKS startet S.H.A.R.E, et langsiktig initiativ der de vil arbeide med å formidle kunnskap om slike spørsmål.

Dårlig psykisk helse har vært et økende problem i Norge de siste 20 årene. Aller verst er det for unge kvinner, som opplever stadig større prestasjonskrav og føler ensomhet, utilstrekkelighet og angst. For mange er det fortsatt vanskelig å snakke om psykiske problemer og våge å be om hjelp. Her ønsker KICKS å gjøre en innsats.

share ny– For oss er det viktig at vårt engasjementet har utgangspunkt i noe som engasjerer mange av medarbeiderne og kundene, på et område der vi tror at vi faktisk har noe å bidra med. Derfor var det et naturlig valg for oss å engasjere oss med bakgrunn i unge kvinners psykiske helse, sier KICKS.

– Mental Helse Ungdom er glade for at KICKS ønsker å sette fokus på psykisk helse. Som en stor aktør i skjønnhetsbransjen har de stor påvirkningskraft på unge mennesker og vi mener at vi trenger modige aktører i markedet som setter fokus på at skjønnhet og velvære handler vel så mye om hvordan man har det, sier kommunikasjonssjef i Mental Helse Ungdom, Adrian Lorentsson.

En tredjedel blir rammet

KICKS har mange kvinnelige medarbeidere, og størsteparten av kundene er kvinner. Om du ikke selv er eller har vært rammet av dårlig psykisk helse, så kjenner du sannsynligvis noen som er eller har vært det. Studier viser at en tredjedel av alle norske kvinner blir rammet av en eller annen form for psykiske problemer i løpet av livet. Dårlig psykisk helse er et bredt begrep som rommer alt fra små plager som påvirker hverdagen, til mer alvorlige psykiske sykdommer.

Samarbeidet

Som en del i sitt program S.H.A.R.E samarbeider KICKS med Mental Helse Ungdom. Vi har over flere år jobbet med psykiske lidelser og legger vekt på medmenneskelig støtte, utdanning og informasjon for å kunne spre kunnskap og bidra til et åpnere klima. Vi får 1 krone for hvert solgte KICKS-produkt fra makeup-, hudpleie- og hårpleieutvalget. 

– I samarbeidet med Mental Helse Ungdom drar vi nytte av hverandres sterke sider for å nå ut med et viktig budskap. S.H.A.R.E gir oss muligheten til å vise at vi i KICKS ønsker å bidra og gjøre en innsats.

Sist redigert onsdag, 18 april 2018 16:01