Sommerleir 2019

Sjekk ut hva som skjer på sommerleir under. Vi sees på leir!

Klikk her for kontaktinfo 

Hva slags leir er dette?

Sommerleiren blir arrangert av Mental Helse Ungdom for våre medlemmer. (Om du ikke er medlem koster det 60 kr i tillegg å melde seg inn). Dette er en leir som er arrangert etter prinsippet om av og for ungdom. Det betyr at de aller fleste som er med å arrangere denne leiren er frivillige. Mange, men ikke alle, som har vært med på leiren tidligere har hatt erfaringer med å ha det vanskelig psykisk. Leiren har som oftest noen foredrag og lignende om temaet psykisk helse, men hovedfokuset er å ha det moro sammen og kanskje endatil å lære noe nytt på verkstedene. 

Vi har ikke helsepersonell til stede på leiren. Dette betyr at man må være stand til å ta vare på seg selv blant annet i forbindelse med praktiske ting. Vi kan ikke ta på oss ansvar for medisinering eller lignende.

Hva skjer på sommerleiren? 

På sommerleiren vil det være forskjellige aktiviteter, spennende workshops og foredrag. Hoveddelen av programmet vil være i de forskjellige verkstedene. Man velger et av verkstedene i forkant av leiren som man ønsker å delta på. Fordelt over dagene leiren varer vil det være omtrent 22 timer med verksted. Ellers blir det forskjellige aktiviteter, som Singstarturnering, Kubb og forskjellige ballspill, en del fritid og selvfølgelig en badetur (selv om vi dessverre må ta et lite forbehold om at Glomma kan være noe flomutsatt når vi er der).

Hva koster det å delta?

Det koster 800- å delta på sommerleiren om man melder seg på til og med 1. juni. Dette dekker reisekostnadene dine ved bruk av billigste reisemiddel, opphold og mat på sommerleiren.

Melder man seg på etter 1. juni koster det 990 ,-.

Påmeldingsfrist: 1. juli.

Når er leiren?

Leiren varer fra tirsdag 16. juli til søndag 21. juli 

Hva er aldersgrensen?

Denne leiren er for ungdom som har fylt 16 år og opp til og med 30 år.

Jeg kjenner ingen som skal på leir.

Vi har forskjellige aktiviteter første dagen for å sørge for at alle blir bedre kjent. Blant annet bruker vi å ha et rebusløp. Når vi har aktiviteter i verkstedene vil man være i mindre grupper på 5-10 personer. Dette gjør at det blir enklere å bli kjent og få nye venner enn i større grupper.

Hvor er leiren?

Leiren blir avholdt på Bjerkely Folkehøyskole i Åsnes kommune. Skolen ligger mellom Kongsvinger og Flisa i Hedmark fylke. Trykk her for kart.

Hvordan kommer jeg meg dit?

Det vil være felles avreise fra Gardermoen flyplass med en buss vi leier. Om du trenger å fly for å komme seg til Gardermoen må oppgi dette i påmeldingsskjemaet. Vi vil da bestille flybilletter for deg og sende den til den e-postadressen du oppgir i påmeldingsskjemaet. Om du må ta buss eller tog for å komme deg til Gardermoen kjøper du billett til dette selv. Husk da å ta vare på kvitteringer/billetter. Kun slik kan vi gi deg pengene tilbake for reiseutgiftene dine.

Hvordan bor vi på folkehøyskolen?

På folkehøyskolen er det internater med dobbeltrom. Noen av disse har eget bad, noen deler bad sammen med noen andre rom. Du vil bli plassert på dobbeltrom sammen med en annen person. Om du melder deg på sammen med noen du kjenner og ønsker å dele rom med kan du informere om dette i påmeldingsskjemaet. Vi har forståelse for at noen av forskjellige årsaker har behov for enkeltrom. Om du har det ber vi om at du informerer om dette i påmeldingsskjemaet så skal vi gjøre vårt ytterste for å få det til.

Hva om jeg vil skifte verksted etter at leiren har begynt?

Om det viser seg at verkstedet du har meldt deg på ikke var slik du trodde og du har lyst til å skifte er vi selvfølgelig smidige og legger til rette for det så godt vi kan. Om du syns det er ubehagelig å si det til verkstedslederen din kan du kontakte Thisbe som er ansvarlig for leiren så ordner han dette!

Hva spiser vi?

Det flinke kjøkkenpersonalet på folkehøyskolen tar seg av matlagingen for oss. Vi får servert frokost, lunsj, middag og kveldsmat. Har du matallergi- eller intoleranse eller andre kostholdstilpassinger  må du informere om dette i påmeldingsskjemaet slik at kjøkkenpersonalet kan sørge for at det er mat tilpasset ditt behov.

Er leiren rusfri?

Ja. Brudd på regelen vil føre til hjemsending på egen regning.

Sommerleiren er sponset av

 

Kiwanis

KIWANIS er en internasjonal humanitær organisasjon av frivillige som aktivt arbeider for barn og unge..

erl line

 

Kontakt oss

 

Sommerlerikoordinator

Thisbe Verner-Carlsson

E-post: [email protected]

Tlf: 40 611 720