Sommerleir 2018

Sjekk ut hva som skjer på sommerleir under. Vi sees på leir!

Klikk her for kontaktinfo 

SlamPoesi med Martine Johansen

Martine Johansen (f.1990) er en aktiv SLAM!poet og styremedlem i SLAM!kollektivet. Hun debuterte som romanforfatter i 2015 med Hvite jenter kan ikke synge blues (VB) og fulgte i 2018 opp med Lykkelige mennesker har ikke bikkje på samme forlag. I tillegg er hun redaktør i det skeive kulturtidsskriftet MELK, som i år utvides med et skeivt forlag kalt littMELK.

Som underviser har hun avholdt skrivekurs for barn, ungdom og voksne i Oslo og på landsbasis - inkludert "Mini-Rim-Rytme-Maskin" som er en slampoesioworkshop for de minste og SLAM!ung - en workshop for ungdom og unge voksne. Hun har fremført og avhold kurs i regi av bl.a. Sommerskolen, UKM, Litteraturfestivalen i Akershus, Oslo Pride, Lørenskog Kommune, Oslo Kommune, Feministisk forum, Ekeberg Skulpturpark og en rekke andre kulturarrangementer - som slippfester, konserter, festivaler, debatter og vernissasje.

Som i fjor skal vi kombinere 

1) et fleksibelt skriveverksted der vi arbeider med deltakernes egne tekster i ulike sjangere; dikt, sangtekster, rap, noveller og kronikker. Skribentene lærer regler og retningslinjer som kan brukes som skriveredskaper uavhengig av sjanger, og hvordan å bryte regler på en hensiktsmessig måte som gir rom for særpreg.
&
2) et SLAM!kurs i to deler: fra idé til papiret, så fra papiret til scenen. Vi arbeider med ulike inspirasjonskilder, rammeverk og reisverk, samt lærer redskaper for hvordan å formidle budskapet vårt til andre på en måte som vekker interesse for de som lytter.

De som deltok på fjorårets kurs vil oppleve å få nye oppgaver og jobbe med nye tekster. Det er lov å ha med tekster man har skrevet fra før, det er like lett å komme på kurset uten noen forkunnskaper. Hver deltaker skal få egen oppfølging.

Musikkverksted med Stig Mass

Jeg har spilt gitar og sunget hele livet. Nå gjennom Bipolar Superstar hvor jeg holder både band- og solokonserter. Jeg ønsker å lære bort mye om gleden ved musikk, fordi den har hjulpet meg i både gode og vanskelige stunder.

I år som i fjor vil det bli mest fokus på gitar og bass. Jeg ønsker å holde det på et nybegynner-nivå og ha med gleden over å spille musikk. Det vil bli noen avbrekk med morsomme leker. I tillegg vil det bli mulighet for å prøve piano og trommesett ved en av dagene.

Yoga & Meditasjon med Sahra Løkkeberg

Mitt navn er Sahra Løkkeberg og har drevet med yoga i over 10 år. I 2016 tok jeg yogalærer utdannelse i India etter det har jeg undervist aktivt og blant annet drevet et yoga studio.

På dette verkstedet skal vi lære oss hvordan yoga og meditasjon kan hjelpe oss i en hektisk hverdag. Vi skal stresse ned ved hjelp av ulike yoga og meditasjonsteknikker samtidig som vi skal lære hva yoga og meditasjon er.

Foto & Leiravis med Even Solheim og Adrian Lorentsson

Even Solheim har 2-årig utdannelse ved Norsk Fotofagskole 2008-2010, og har drevet et fotostudio sammen med 2 andre fotografer, tatt bilder for noen aviser og tar bilder for Oslo Pride.

Ved verkstedet skal vi ha en intro med grunnleggende tekniske ferdigheter som blant annet komposisjon og kamerainnstillinger, portrettbilder og fotojournalistikk. Alt dette er i samarbeid med leiravisa, så oppgavene under leieren blir å ta portrettbilder, reportasjer O.L. det er også mulighet for innspill.

Liker du å skrive og ta bilder? Har du en liten journalist i magen eller har du bare lyst til å dekke alt som skjer på leiren? Da er leiravisen verkstedet for deg! Vi skal lage en avis som skal gjenspeile alt som skjer på leiren samtidig som vi skal lære masse om tekst og foto. Vi har til og med ha med en dyktig fotograf som skal vise hvordan vi kan ta skikkelig fete bilder.

Hobbyverksted med Paulina og Katarina Tscharabzynska

Her finnes det mye å gjøre. Du kan pusle, male og gjøre decoupage. Kanskje vil du kle om en perm eller smykke en eske. Du kan lage fødselsdagskort og mye mer. Det finnes virkelig mye å finne på her og det eneste som begrenser deg er din fantasi.

Sjakkverksted med Christian Ruud

Er du den neste Magnus Carlsen eller Aryan Tari? Flere tidligere verdensmestere i sjakk startet ikke i tenårene men i 20 årene og noen i verdenstoppen i så sen alder som 40 årene, så det er ikke for sent!
Sjakkverkstedet vil ha en innføring av regler, taktikk og psykologiske virkemidler samt åpningsteori midtspill og sluttspill. i tillegg skal vi selvfølgelig spille mye. Sjakk er ikke noe som krever fysisk toppidrettsnivå for å lykkes i. Inngangen til sjakkens verden er spennende og moro. Det gir mye mental trening som også kan være praktisk utenfor sjakken.

Christian Ruud er verkstedsleder. Han er aktiv i Lillehammer Schakselskap og er aktiv både som spiller og som turneringsdommer. Han vil geleide deg gjennom sjakkens verden på en morsom og interessant måte. Om du blir med på sjakkverksted med Christian vil du ikke angre :)

(0 Stemmer)

Sommerleiren er sponset av

 

Kiwanis

KIWANIS er en internasjonal humanitær organisasjon av frivillige som aktivt arbeider for barn og unge..

erl line

 

Kontakt oss

 

 Sommerleiransvarlig

Maja Granli Jensen 

Tlf: 43 53 31 20

Epost: [email protected]