En som lytter – Helsestasjon for ungdom

En Som Lytter er et lavterskel samtaletilbud til unge, drevet av Mental Helse Ungdom. Tilbudet er for deg mellom 16 og 25 år, det er gratis, og du trenger ingen henvisning fra fastlegen. En som Lytter er foreløpig etablert i Oslo, Drammen , Asker og Trondheim, og vil åpne i Bergen i løpet av 2020.

20.mai   |   Prosjekt

Velkommen til oss!

Om En Som Lytter

Hos oss kan du snakke om alt mulig, og ingen problemer er for små. Føler du at du har litt for mange dårlige dager i løpet av ei uke og kunne tenke deg å snu det? Er du deprimert eller har angst? Forelska, men i feil person? Usikkerhet om kjønnsidentitet eller seksualitet? Eller kunne du trengt en som lyttet til deg om vold i hjemmet, prestasjonspress, spiseforstyrrelser eller kanskje noe helt annet? Vi er her for deg.

Hos oss vil du bli møtt av en frivillig student som er i slutten av sitt utdanningsløp. Studenten kan ha bakgrunn fra ulike helsefag, men er på god vei til å bli psykolog, helsepleier, sosionom, sykepleier eller vernepleier.  Den du møter på vil motta veiledning og oppfølging av en erfaren psykolog/psykologspesialist eller annet helsepersonell tilknyttet kommunen under hele samtaleperioden. Dette er for å sikre at du hele tiden er i trygge hender, og for å sikre at studenten kan ivareta deg på best mulig måte. Underveis vil du også få god oversikt over andre tiltak som kan være aktuelle for deg i din kommune.


Ønsker du en samtale?

Ønsker du en samtale, to eller kanskje fem? Under finner du oversikt over hvor tilbudene holder til og hvordan du kan kontakte dem.

Etablere En Som Lytter i din kommune?

Jobber du i kommunen og lurer på om En Som Lytter kan etableres i din kommune er du hjertelig velkommen til å sende en mail til prosjektkoordinator Tuva Rosenvold på [email protected]. Vi finner løsninger sammen.

Drammen

Oslo

Trondheim

Asker