KICKS

Stadig flere unge sliter med dårlig psykisk helse. For mange er det imidlertid fortsatt vanskelig å snakke om det. Derfor har KICKS startet S.H.A.R.E, et langsiktig initiativ der de vil arbeide med å formidle kunnskap om slike spørsmål.

29.mar   |   Prosjekt

Dårlig psykisk helse har vært et økende problem i Norge de siste 20 årene. For mange er det fortsatt vanskelig å snakke om psykiske problemer og våge å be om hjelp. Her ønsker KICKS å gjøre en innsats.

– For oss er det viktig at vårt engasjementet har utgangspunkt i noe som engasjerer mange av medarbeiderne og kundene, på et område der vi tror at vi faktisk har noe å bidra med. Derfor var det et naturlig valg for oss å engasjere oss med bakgrunn i unge kvinners psykiske helse, sier KICKS.

– Mental Helse Ungdom er glade for at KICKS ønsker å sette fokus på psykisk helse. Som en stor aktør i skjønnhetsbransjen har de stor påvirkningskraft på unge mennesker og vi mener at vi trenger modige aktører i markedet som setter fokus på at skjønnhet og velvære handler vel så mye om hvordan man har det, sier kommunikasjonssjef i Mental Helse Ungdom, Adrian Lorentsson.

Som en del i sitt program S.H.A.R.E samarbeider KICKS med Mental Helse Ungdom. Vi har over flere år jobbet med psykiske lidelser og legger vekt på medmenneskelig støtte, utdanning og informasjon for å kunne spre kunnskap og bidra til et åpnere klima. Vi får 1 krone for hvert solgte KICKS-produkt fra makeup-, hudpleie- og hårpleieutvalget.
– I samarbeidet med Mental Helse Ungdom drar vi nytte av hverandres sterke sider for å nå ut med et viktig budskap. S.H.A.R.E gir oss muligheten til å vise at vi i KICKS ønsker å bidra og gjøre en innsats.

Målsetningen er å gi unge mennesker med psykiske helseutfordringer muligheten til å opparbeide seg arbeidserfaring i utvalgte KICKS-butikker. De fleste butikkene ligger i Østlandsområdet, men vi har også noen butikker som åpner for praksisplass andre steder i landet. Derfor vil vi oppfordre alle som har en Kicks-butikk i nærheten av seg til å søke.

Med tett oppfølging fra egen mentor hos KICKS og veiledning fra Mental Helse Ungdom kan vi tilby tilrettelagt arbeid med trygge rammer for deg som ønsker å komme ut i arbeidslivet.

Prosjekter