Råd og veiledning
"Råd og veiledning" er vårt gratis samtaletilbud for deg som har fylt 16 år. Ingen øvre aldersgrense. Her kan du komme og snakke med en samtaleveileder gratis.
Gratis samtaleveiledning for unge
Mental Helse Ungdom – Råd og veiledning er et gratis samtaletilbud for personer fra og med 16 år, finansiert av Oslo Kommune og Gjensidigestiftelsen.
Vi har tilbud om videosamtaler for deg uansett hvor du bor, men også noe mulighet for fysiske samtaler om du bor i Oslo.
Her er ingen problemer for små og du kan få snakke om det du trenger.
Hvem er Råd og veiledning for?
Råd og veiledning er et tilbud til deg som faller mellom stolene, deg som føler på at du ikke har nok problemer for å få henvisning til psykolog eller psykiater, men nok problemer til at det påvirker hverdagen. Tilbudet er for deg som kjenner at det er noe feil, men som ikke klarer å sette ord på det som er vanskelig når fastlegen spør: «kan du beskrive hva som er vondt»? Disse blir ofte vurdert til å ikke ha nok symptomtrykk til å bli tatt alvorlig- og konsekvensen er at problemene ikke bare kan vokse seg større, men må vokse seg større for å kvalifisere til hjelp.
Hva kan jeg snakke om?
I Råd og veiledning får alle som tar kontakt noe, om det er samtaler, råd, veiledning til andre tilbud eller bare informasjon, er tanken at det skal være èn dør inn – flere dører ut. Vi krever ikke henvisning eller diagnose. Vi velger å tenke at alle har behov og vi tar oss tiden til å lytte. Vi ber ikke om betaling, men velger å satse på at trygghet og tillitt skaper relasjoner som gjør at brukerne ønsker å komme tilbake. Vi er ikke her for å fikse, men for å nysgjerrig utforske det vonde sammen med brukeren, for å finne nye perspektiver som gjør det lettere å forholde seg til seg selv og omverdenen.
Temaer vi kan hjelpe deg med er for eksempel:
- angst
- depressivitet
- utfordringer i nære relasjoner
- ensomhet
- sorg
- nedstemthet/tristhet
- stress
- og mer
Om du finner ut at dette tilbudet ikke passer helt vil vi veilede deg til et tilbud som passer.
Hvordan fungerer samtalene?
Samtaleformen som benyttes varierer litt fra veileder til veileder, men handler mye om relasjonen hvor samarbeid, allianse, tillit og gjensidighet er viktig for å oppnå bedring og endring. Tilbudet er helt frivillig og baserer seg på et ønske og en vilje til å jobbe med egne utfordringer.
Alle våre samtaleteveiledere har taushetsplikt.
Alvorlig psykisk sykdom
Råd og veiledningstilbudet er ikke behandling og vi kan derfor ikke gi hjelp til alvorlig psykisk sykdom og ruslidelser. Vi kan imidlertid hjelpe til ved å finne andre muligheter for aktuelle tilbud.
Videosamtale
Om du ønsker videosamtaler vil en av samtaleveilederne ta kontakt med deg og avtale tid og dato og deretter sende lenke til videosamtale over Confrere som er et sikkert videosamtale verktøy. Du trenger ikke laste ned noe, det eneste som trengs er en PC/mobil enhet med kamera, mikrofon og nettilgang. Er du ikke komfortabel med kamera, kan du slå det av.
Kontaktskjema råd og veiledning

Slik kan du ta kontakt
Fyll ut og send inn kontaktskjema over.
Dersom du skulle ha spørsmål ta kontakt her:
E-post
timebestilling@mhu.no
Telefon
Ring eller send sms til: Terje Reed; 973 08 232 eller Ria Sarin; 944 60 805

Hvor møter jeg opp?
Dersom du ikke skal ha videosamtale, møter du opp i våre lokaler i Dronningens gate 17 i Oslo.
Adresse:
Dronningens gate 17, 0154 Oslo
Åpningstider:
Ta kontakt for å avtale en tid som passer.
Lære mer om psykisk helse?
Her finner du mer informasjon om ulike temaer innenfor psykisk helse som ensomhet, depresjon og angst.
