Verksteder sommerleir 2023
Her ser du oversikten over hvilke verksteder du kan velge mellom på årets sommerleir. Du vil få mer informasjon om verkstedene når du har bekreftet plassen, samt mulighet til å velge hvilket verksted du helst ønsker plass på.
Verksted 1: Redesign og søm i tekstil
Vil du prøve deg på å sy med symaskin eller for hånd med nål og tråd? Vil du ha ny inspirasjon for gjenbruk av klær? Da er dette verkstedet for deg.
På dette verkstedet vil vi fokusere på ulike tekstiler som materiale. Her kan du sy om, pynte opp og endre på plagg du selv har med hjemmefra, eller lære å sy noe helt nytt av materialer vi har tilgjengelig etter enkle symønstre. Vi stiller med symaskiner, en del gjenbruks-tekstiler, nål/tråd, broderigarn, knapper og kunnskap!
Du trenger ingen forkunnskaper for å kunne delta!
Hva kan jeg ta med: Har du et klesplagg du liker, men som du ville likt enda bedre hvis du gjorde noen endringer? Ta det med!
Verkstedleder: Karin Maria Keane
Verksted 2: Kreativ skriving
Tekstforfatter Regine Folkman Rossnes kommer til å lære bort sine beste tips og triks for å komme i gang innen kreativ skriving. Kanskje har du skrevet mye fra før. Kanskje ikke. Det er individuelt hvilke metoder som fungerer og ikke for en, men forhåpentligvis vil du finne nærmere ut om din vei for å utvikle tekst. Her blir det først og fremst fokus på dikt og korte tekster. Det blir det også en egen dag for å fokusere på slampoesi. Kanskje du får utviklet noe du vil fremføre på lørdagens show?
Du trenger ingen forkunnskaper for å kunne delta!
Hva kan jeg ta med: Egen notatbok og penn
Verkstedleder: Regine Folkman Rossnes
Verksted 3: Aikido
Aikido er en japansk kampkunst som bygger på prinsippet om å lede angriperens energi, uten å skade eller tvinge. Fokus er på selvutvikling, og det finnes ingen konkurranse eller skadelige angrepsteknikker. I stedet lærer utøveren å møte et angrep på en kontrollert måte, og å utnytte indre styrke, balanse og timing for å nøytralisere angriperen.
Verkstedet vil omhandle fem grunnpilarer som bygger bro mellom kampkunst og levemåte: Tilstedeværelse, Mot, Samarbeid, Integritet og Ukemi (tilpasningsevne og motstandsdyktighet). Aikido egner seg for alle uansett alder, kjønn, kroppsfasong og mobilitetsevne, og du trenger ingen forkunnskaper for å delta. Vi sees på matta!
Hva må jeg ta med: Treningstøy eller klær du kan bevege deg fritt i og et åpent sinn
Verkstedledere: Ingar W. Eskeland & Rafael Støre
Verksted 4: Impro-teater
Impro-teater er en morsom og interaktiv måte å utforske kreativiteten og spontaniteten din på. Impro-teater handler om å skape historier, karakterer og situasjoner på stedet, uten forhåndsdefinerte manus eller replikker. I stedet bruker man fantasien og samarbeidsevner for å skape historier og karakterer.
På impro-teater verkstedet vil du få muligheten til å øve på ulike teknikker og øvelser som vil hjelpe deg å utvikle dine improvisasjonsevner og tillit til dine egne ideer. Du vil lære hvordan du kan lytte og reagere på dine medskuespillere, og hvordan du kan bygge opp en historie fra ingenting. I løpet av verkstedet vil du også lære å stole på din egen kreativitet og la deg bli dratt inn i øyeblikket. Du vil lære hvordan du kan slappe av og stole på dine instinkter, og hvordan du kan slippe løs din indre kreative side.
Du trenger ingen forkunnskaper for å kunne delta!
Hva må jeg ta med: Behagelige klær du kan bevege deg fritt i
Verkstedleder: Christer Magnussen
Verksted 5: Sjakk
Er du den neste Magnus Carlsen eller Aryan Tari? Flere tidligere verdensmestere i sjakk startet ikke i tenårene, men i 20 årene og noen i verdenstoppen i så sen alder som 40 årene, så det er ikke for sent!
Sjakkverkstedet vil ha en innføring av regler, taktikk og psykologiske virkemidler samt åpningsteori midtspill og sluttspill. I tillegg skal vi selvfølgelig spille mye. Sjakk er ikke noe som krever fysisk toppidrettsnivå for å lykkes i. Inngangen til sjakkens verden er spennende og moro. Det gir mye mental trening som også kan være praktisk utenfor sjakken.
Du trenger ikke ta med noe, og heller ingen forkunnskaper for å kunne delta.
Verkstedleder: Christian Ruud