Avsluttet

ADHD hos unge kvinner

Prosjektet ADHD hos unge kvinner, er et tredelt prosjekt som i hovedsak handler om å formidle vitenskapelig basert informasjon om ADHD hos unge kvinner. I prosjektet er det laget seks episoder hvor unge kvinner med ADHD forteller ærlig fra sine liv. Alle episodene er tilgjengelige på Mental Helse Ungdoms YouTube-kanal.

Ung kvinne i klasserom ser ut i luften

Se alle episodene laget i prosjektet

Alle episodene ligger nå ute på YouTube

Episode- og temaoversikt

  • Episode 1 – Livet med ADHD
  • Episode 2 – Emosjonsregulering
  • Episode 3 – Psykisk uhelse
  • Episode 4 – Prokrastinering
  • Episode 5 – ADHD-paralyse
  • Episode 6 – Kosthold


Alle episodene ligger nå ute på YouTube

Jente sitter i sengen med laptopen

Om prosjektet

De siste par årene har fokuset på ADHD i sosiale medier skutt i været, #adhdinwomen har over 1 milliard visninger på TikTok. Mange av symptomene eller tegnene som presenteres som ADHD, er gjerne helt normale følelser, tanker og utfordringer som de fleste av oss kjenner på fra tid til annen. Ofte er det plager som også kan være forårsaket av helt andre forhold og tilstander enn ADHD. Samtidig er det viktig å anerkjenne og belyse at ADHD er en funksjonsnedsettelse som påvirker flere områder i livet. Å leve lenge med uoppdaget ADHD, kan føre til store tilleggsbelastninger, som for eksempel angst og depresjon.


Å navigere seg mellom trend-videoer og forskningsbasert innhold kan være en stor utfordring, men det er tydelig at mange fortsatt er sultne etter mer relevant kunnskap om ADHD hos kvinner. Formålet med prosjektet er derfor det som kalles for psykoedukasjon. Det innebærer å gi informasjon og kunnskap om lidelsen, som et verktøy til selvhjelp.


I prosjektperioden har frivillige unge kvinner med ADHD fortalt om hvordan det er å leve med ADHD og delt av sine erfaringer og opplevelser. Personlige videoer og historier fra dem har blitt publisert i sosiale medier, på Instagram, TikTok og YouTube. Kvinnenes erfaringer suppleres med faglige innspill fra psykiater Berit Skretting Solberg og klinisk ernæringsfysiolog Ida Marie Holm.

Hei! Dette er en splitter ny nettside, og for tiden arbeider vi med å legge inn alt innhold.

Trykk her for å komme til den gamle nettsiden.