Avsluttet

Digimat

Sliter du med nedstemthet, ensomhet og kjenner at hverdagen føles tung? Opplever du at dette påvirker kostholdet ditt? Synes du det er vanskelig å spise sunt og mangler motivasjon? Ønsker du bedre kostholdsvaner og samtidig oppleve matlagingsglede? Da kan det digitale matlagingskurset Digimat være noe for deg!

Bilde av pizza

Utforsk matlagingskurset på YouTube!

Digimat er avsluttet, men matlagingskurset ligger tilgjengelig på Mental Helse Ungdoms YouTube-kanal. Kurset består av åtte korte matlagingsvideoer. Under hver video kan du laste ned oppskriften sammen med et skriv om temaet for videoen, for eksempel "Grunnleggende ernæring - Smart mat for hode, kropp og klode".


Kos deg!

Om prosjektet

Digimat er et digitalt matlagingskurs for deg mellom 18 og 36 år, som plages av en form for psykiske helseplager. Kurset består av korte filmer hvor oppskriften gjennomgås steg for steg. Hver video er knyttet til et tema, som blant annet grunnleggende ernæring, kreativ matlaging og mett på budsjett.


Hensikten med kurset er å gjøre det enklere for deg å få gode kostholdsvaner og bedre psykisk helse. Kurset er et samarbeidsprosjekt mellom Mental Helse Ungdom og Unge Kokker, og er støttet av Stiftelsen Dam.


Kurset kan gi deg:

  • Enkle, sunne og billige matoppskrifter
  • Matlagingsglede
  • Bedre matlagingsferdigheter og større tro på at matlaging er noe du får til
  • Økt kunnskap om kosthold, og sammenhengen mellom kosthold og psykisk helse

Hvorfor matlagingskurs?

Kosthold og psykisk helse henger tett sammen. Dette skyldes både at kosthold påvirker psykiske plager, men også at psykiske plager kan påvirke hva man spiser i negativ retning. Det er tydelig at teoretisk kunnskap ikke er nok til å endre atferd. Det er vist at matlagingskurs spesielt tilpasset unge bedrer kostholdskvaliteten. Gjennom Digimat gjør vi kjøkkenet til en arena for mestring!


Samlet sett kan matlagingskursene bidra til at du enklere kan ta sunne kostholdsvalg, som er gunstig for både psykisk og fysisk helse. Ikke minst er matlagingskurs lærerikt, smakfullt og gøy!

Hei! Dette er en splitter ny nettside, og for tiden arbeider vi med å legge inn alt innhold.

Trykk her for å komme til den gamle nettsiden.