Historisk antall henvendelser på Hjelpechatten

Mental Helse Ungdoms Hjelpechat har vært i drift i om lag tre og et halvt år, og opplever stadig økning i antall henvendelser. I januar 2024 fikk lavterskeltjenesten inn 139 % flere henvendelser, sammenlignet med samme måned året før.

Gutt ser på laptop i mørket i sengen

Stort behov

 Vi har visst at behovet for å ha noen å snakke med er der ute, og ser at stadig flere ungdommer og unge voksne finner veien til vår tjeneste, forteller driftssjef i Hjelpechatten, Silje Christine Austveg.


Hjelpechatten er en lavterskeltjeneste primært for unge voksne i alderen 18-36 år. Her kan innskrivere ta kontakt om hva enn de måtte ha på hjertet, og variasjonen i tematikk som kommer inn gir et bilde av hva unge i dag står i.I januar 2024 var topp temaer som kom inn i Hjelpechatten dette:

1. Selvmordstanker
2. Depresjon
3. Familie
4. Kjærlighet
5. Ensomhet

Mange unge mangler språk for det de sliter med

I tillegg til disse temaene har innskrivere tatt kontakt om temaer som forventningspress, kjønnsidentitet, krig, mobbing, overgrep, vennskap, vold, økonomi, å føle på sterke følelser som sinne eller å føle ingenting og kjenne seg likegyldig.


– Vi ser at mange utfordringer og bekymringer er knyttet opp mot det å være i en alder fylt med etablering og sammenligning med jevnaldrende. I tillegg mangler mange språk for å sette ord på det de synes er vanskelig, sier Austveg.


– Da er det fint å se at de tar kontakt med oss, slik at vi kan finne ut av ting sammen.

Hjelpechatten er åpen hver dag

Mental Helse Ungdoms Hjelpechat er åpen hver dag mellom kl. 18.00-21.00.

Hei! Dette er en splitter ny nettside, og for tiden arbeider vi med å legge inn alt innhold.

Trykk her for å komme til den gamle nettsiden.