Psykt Normalt

Mange gutter og menn synes det er vanskelig å snakke om følelser, og at det kan være vanskelig å være åpen rundt dette temaet. YouTube-kanalen Psykt Normalt baserer seg på nettopp dette, og viktigheten av å finne trygge rammer der man snakker om følelser.

Ung mann sitter i sengen med laptop og smiler

#gameprat

Vi i Mental Helse Ungdom vet at det å snakke om både det som er fint og det som er vanskelig i livet er bra for oss. Likevel viser statistikk at mange gutter og unge menn fortsatt unngår å snakke om hvordan de har det. Vi tror det henger sammen med store stigma rundt det å snakke om psykisk helse.


Med #gameprat ønsker vi å normalisere det å snakke om psykisk helse blant gutter og unge menn, rett og slett fordi vi vet at det å snakke om vanskelige ting er bra for oss og gjør oss sterkere.


I prosjektet #gameprat inviterte Mental Helse Ungdom gutter og unge menn til å game og se på streams sammen med oss. Sammen med noen av de mest kjente ansiktene på Twitch i Norge (og verden) pratet vi om alt og ingenting, i tillegg til å ha gode samtaler om psykisk helse.


Uansett hvem du er eller hvor du er, skal det være normalt å snakke om hvordan du har det, og dette ville vi vise gjennom #gameprat.


Se #gameprat på YouTube


Gamingkontroll

Gamingkontroll gir foreldre informasjon om gaming. Målet er at foreldre skal få økt kunnskap om gaming og nødvendigheten av god foreldrestøtte. Prosjektet vil hjelpe foreldre med å se det positive i gaming for å forebygge bekymring og konflikter i hjemmet.


Se Gamingkontroll på YouTube

Føler'n

Noen ganger kan det være vanskelig å sitte en-til-en og snakke om følelser. Derfor har vi i denne YouTube-serien stua oss framfor TV-skjermen, og brukt gaming som virkemiddel. I serien inviterer vi inn norske forbilder som Herman Flesvig, Harald Rønneberg og Nicolai Ramm for å snakke om både vanskelige og hyggelige følelser.

Se Føler'n på YouTube

Spør mer

Spør Mer er en informativ serie, hvor hver episode tar for seg ulik tematikk innen psykisk helse. Tematikken strekker seg fra kroppspress og seksuell helse, til angst og selvmord. Programlederen for denne serien er Sofie Frøysaa, kjent som blant annet komiker og samfunnsdebattant. I Spør Mer er hun ungdommens talerør, og stiller psykolog Benjamin Silseth spørsmål fra ungdom over hele landet.


Se Spør mer på YouTube

Følg Psykt Normalt på YouTube

Psykt Normalt er Mental Helse Ungdoms YouTube-kanal, særlig rettet mot gutter og unge menn.

Hei! Dette er en splitter ny nettside, og for tiden arbeider vi med å legge inn alt innhold.

Trykk her for å komme til den gamle nettsiden.