Slagkraft

Sliter du med sinne, bekymring eller ensomhet? Da kan kanskje boksing være noe for deg!

Et litt uklart bilde av unge mennesker i et boksestudio

Hva er Slagkraft?

Slagkraft er et tilrettelagt gratis aktivitetstilbud for elever ved ungdomskolen. Èn trening i uka på skolen for unge som har ulike utfordringer. Økten består av 60 min boksetrening og 45 min gruppesamtale om ungdomsaktuelle temaer. Prosjektet er et samarbeid mellom Mental Helse Ungdom, Norges Bokseforbund og utvalgte skoler.

Er skolen din interessert i å høre mer om prosjektet?

Ta kontakt med Madeleine Angelsen på [email protected]

Hvorfor boksing?

Boksing er en lett-lært treningsform med tydelig progresjon fra starten av. Boksing gir mestringsfølelse, styrke og overskudd.


Boksing kan bidra til å gi utløp og kanalisere energi på en konstruktiv måte. Som bokseutøver er en i stadig utvikling – utøvere må lære å ta vare på egen helse og vite hvor grensen går, både fysisk og mentalt.


Boksing er dessuten en veldig inkluderende idrett! Som gruppeaktivitet skaper boksing et tillits-miljø med treneren som bindeledd. Gjennom boksing er det mange bevis på at slik type trening vil styrke den enkeltes selvfølelse og oppleve tilhørighet i et inkluderende miljø.

Hva innebærer deltakelse?

Deltakelse i Slagkraft innebærer boksetrening 1 gang per uke i løpet av 3 måneder, sammen med kvalifiserte boksetrenere. Du trenger ingen erfaring med boksing for å bli med på prosjektet, bare et ønske om endring. Boksetrenerne vil tilpasse øktene etter deltakernes nivå.


Øktene består av 1 times boksetrening etterfulgt av 45 minutters gruppe-debrief, hvor vi sammen snakker om forskjellige måter å ta vare på den fysiske og psykiske helsen.


Har du lyst til å høre mer om prosjektet, lurer på om du er i målgruppen eller vil du melde på skolen din? Send mail til [email protected]

Har du spørsmål om prosjektet?

Ta kontakt med Madeleine på e-post [email protected]

Hei! Dette er en splitter ny nettside, og for tiden arbeider vi med å legge inn alt innhold.

Trykk her for å komme til den gamle nettsiden.